Scootmobiel Pechverhelping: Pechbijstand Voor Je Scoot Mobiel - De Scootmobiel Shop in Antwerpen thumbnail

Scootmobiel Pechverhelping: Pechbijstand Voor Je Scoot Mobiel - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

Published Mar 20, 22
6 min read

Beste Scootmobiel 2022 - Kosten, Ervaringen En Tips (+ Video!) - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

De Scootmobielshop

Vrijheidstraat 32/bus 5, 2000 Antwerpen
0468 32 46 12
Scootmobiel

Natuurlijk heeft u vragen als u de aanschaf van een scootmobiel overweegt. In de loop der jaren hebben wij al veel vragen van klanten gekregen. Deze hebben we op een rij gezet voor u, met alle antwoorden erbij. Misschien kunt u hier alvast extra informatie uit halen. Heeft u een vraag die u hier niet tegenkomt, of waar u meer informatie over wilt? U kunt ons altijd bellen op0800 90662.

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden: Zijn er kosten verbonden aan een vrijblijvende proefrit of advies? Nee een vrijblijvende proefrit of advies zijn geheel gratis. Heb ik een rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden? Nee, u heeft geen rijbewijs nodig om op een scootmobiel te rijden.

Dit kan op onze testbaan. Hoever kan ik rijden met een scootmobiel? De actieradius van uw scootmobiel staat aangeven in de handleiding, maar is afhankelijk van het gewicht van de bestuurder, de buiten temperatuur, de ondergrond en de grootte en conditie van de accu. Geeft u ook onderhoudsservice als ik geen servicecontract heb? Ja, bij een probleem met uw scootmobiel komt één van onze monteurs langs, ook als u geen servicecontract heeft.

Het is belangrijk om te weten dat onderhoud van uw scootmobiel voor uw eigen veiligheid is. Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden? Onderhoud verlengt de levensduur van uw scootmobiel. Laat uw scootmobiel regelmatig nakijken, dit garandeert uw veiligheid en comfort. Houdt uw scootmobiel schoon. Als uw scootmobiel buiten staat dek deze dan af als het regent.

Mobiliteitsvraagstukken Bij Visuele Beperkingen - Richtlijn - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

Past een opvouwbare scootmobiel in mijn auto? Wanneer u een proefrit maakt - bij u thuis of in de showroom - kunt u ook altijd kijken en passen of de opvouwbare scootmobiel in uw kofferbak of op de achterbank van uw auto past. Hoe weet ik welke scootmobiel voor mij geschikt is? Wij adviseren altijd om eerst een proefrit te maken voordat u overgaat tot aanschaf van een scootmobiel.

Deze proefrit kunt u bij u thuis maken of in een showroom. Neem hier de tijd voor. Waar moet ik mijn scootmobiel verzekeren? Als verkeersdeelnemer bent u verplicht om uw voertuig (dus ook uw scootmobiel) te verzekeren. WA is verplicht, maar All Risk is ook mogelijk. Er wordt dan verzekeringsplaatje achterop de scootmobiel bevestigt.

Bel met 09 24 80 803 en een van onze medewerkers helpt u verder. Waar mag ik rijden? Scootmobielen mogen zowel op de rijbaan als op de stoep rijden. Behalve op autowegen en autosnelwegen. Op het fietspad heeft u dezelfde rechtspositie als een fietser, op de stoep heeft u dezelfde rechtspositie als een voetganger.

Ik ben wat zwaarder, is er ook een scootmobiel voor mijn gewicht? Er zijn ook scootmobielen voor grotere of zwaardere mensen te koop: bredere stoelen, zwaardere componenten maken dat er ook voor zwaardere mensen goede oplossingen zijn. Mag mijn opvouwbare scootmobiel mee in het vliegtuig? Ja, een opvouwbare scootmobiel mag mee in het vliegtuig, mits hij lekvrije, gesloten accu's heeft.

Scootmobiel Vergelijken? Kies De Beste Scootmobiel ... - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

Hoe moet ik mijn scootmobiel opladen? Bij de scootmobiel zit een acculader waarmee u de scootmobiel kunt opladen. Deze lader stopt vanzelf met laden als de accu vol is. Een lege accu duurt circa 10 uur om te laden, het is daarom verstandig om dit 's nachts te doen. U dient de laadcyclus niet onderbreken.

Controleer of de snelheidsregelaar op het dashboard goed is ingesteld?2. Controleer of de accu's goed opgeladen zijn?3. Staat de high/low schakelaar op het dashboard op high? Mijn scootmobiel doet het niet. Wat kan de oorzaak zijn? 1. Controleer of de laadstekker in de scootmobiel zit? Als dit zo is dan is de scootmobiel uitgeschakeld en kan hij niet rijden.

2. Controleer of de scootmobiel niet in de vrijloop staat. In de vrijloop kunt u de scootmobiel wel voortduwen, maar de motor doet het niet. Zet de scootmobiel uit de vrijloop (zie handleiding). 3. Indien u de scootmobiel aan laat staan zonder te rijden, dan zal het contact na ongeveer 5 minuten automatisch uitschakelen.

4. Controleer de thermische zekering (indien aanwezig). Sommige scootmobielen zijn voorzien van een thermische zekering. Dit is een zwart pennetje onder de stoel van de scootmobiel. Als u deze indrukt zal de scootmobiel weer rijden. 5. Zijn de accu's leeg? Dit kunt u zien op de indicator. Laad de accu's op volgens de voorgeschreven procedure.

Rolstoel Of Scootmobiel - Gemeente Antwerpen - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

Zijn de accu's versleten? Als de scootmobiel in actieradius en snelheid achteruit gaat dan is het raadzaam de accu's te vervangen. Hoe lang gaan accu's mee? De accu's zijn de brandstof voor uw scootmobiel. Gedurende de jaren van gebruik van de scootmobiel moeten een aantal keren de accu's vervangen worden (scootmobiel).

Maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Alle info

Scootmobiel via de Wmo Een scootmobiel lenen kost geld en zit niet in uw basisverzekering. Wilt u een (gedeeltelijke) vergoeding voor uw scootmobiel krijgen, dan adviseren wij u om hiervoor een Wmo-aanvraag te doen bij uw gemeente. De Wmo-consulent bepaalt tijdens het zogenaamde 'keukentafelgesprek' of u in aanmerking komt voor een scootmobiel.

De gemeente is verplicht u deze toe te wijzen. Gemeente bepaalt zelf waar u recht op heeft Elke gemeente bepaalt zelf welke Wmo-voorzieningen ze aanbiedt (scootmobiel). Nogal wat gemeenten kiezen voor de goedkoopst mogelijke oplossing. De gemeente mag onderzoeken of u ook op een andere manier kunt meedoen aan de maatschappij dan met een scootmobiel.

Aangereden Door Een Scootmobiel Of Elektrische Fiets - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

Dit heet Wmo-ondersteuning 'in natura'. U een geldbedrag geven om de scootmobiel (deels) te betalen. U voor de scootmobiel een persoonsgebonden budget (PGB) geven. U een scootmobiel laten lenen voor een dagdeel of enkele dagen via een scootmobielpool. Steeds meer gemeenten bieden dit aan. Altijd eigen bijdrage betalen U betaalt altijd een eigen bijdrage.

Meer hierover leest u in het artikel 'Ondersteuning uit de Wmo? Maak hier een schatting van uw eigen bijdrage.' Heeft u na lezing van deze informatie nog vragen? Bel dan met de gemeente waar u woont en vraag naar de Wmo-consulent. Zelf een scootmobiel kopen Zelf een scootmobiel kopen is ook een optie.

U heeft alle vrijheid om het door u gewenste model of type aan te schaffen en te behouden zolang u dat wilt. Laat u goed adviseren in de winkel en vergelijk modellen én winkels. Kijk ook eens op het internet; daar vindt u allerlei varianten en diverse prijsklassen. De verkoopprijs start bij zo'n € 750,-.

Scrol wel altijd goed door naar beneden, zodat u alle aanbiedingen ziet en niet een 'top drie'. U heeft recht op een consult vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van de huisarts is meestal niet nodig. Wel gaat een consult ten koste van uw eigen risico. Dit is goedkoper en er zitten modellen tussen die amper zijn gebruikt.

Zelf Een Scootmobiel Aanschaffen? - Stichting Onder Dak - De Scootmobiel Shop in Antwerpen

Verouderde browser Je browser is verouderd, waardoor sommige functies op onze website mogelijk niet beschikbaar zijn. Om problemen te voorkomen, raden we je aan om je browser te updaten.

Kan uw scootmobiel harder dan 10 kilometer per uur? Dan moet u minimaal 16 zijn om het te kunnen besturen. Gaat de scootmobiel langzamer, dan geldt geen minimumleeftijd. Scootmobiel en plaats op de weg U mag met een scootmobiel rijden op: de stoep; het voetpad; het fiets/bromfietspad; de rijbaan. Als deze wegonderdelen allemaal aanwezig zijn, mag u zelf bepalen welke weg u neemt (scootmobiel).